Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To sycące, niedrogie i bardzo smaczne danie możecie przygotować zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej. Swojski kociołek to niezawodny sposób na obiad dla sporej (i bardzo głodnej) rodziny. Ilość porcji możecie w bardzo prosty sposób dostosować do waszych potrzeb. Co bardzo ważne, z każdym podgrzaniem danie zyskuje na smaku, dlatego możecie zajdać się nim nawet przez kilka dni z rzędu.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2318
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2318
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie podsmaż ją na oleju w głębokim garnku o grubym dnie. Kiedy zmięknie, dodaj do niej pokrojone w kostkę boczek i kiełbasę. Podsmaż do momentu aż mięso ładnie się zrumieni.
Marchewkę pokrój w niezbyt cienkie półplasterki. Ziemniaki obierz i pokrój w dużą kostkę. Warzywa dodaj do garnka z cebulą i kiełbasą. Całość zalej wodą i gotuj pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. W razie potrzeby, możesz dodać niedużą ilość wody.
5 minut przed końcem gotowania dodaj do garnka fasolę, koncentrat pomidorowy oraz wszystkie pozostałe przyprawy. Duś przez kolejnych kilka minut, aż większość płynu odparuje, a swojski kociołek będzie mieć konsystencję gęstego gulaszu.