Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego niż przygotowanie samodzielnych dań nie gotowce a swoje wszystko zrobione od podstawy
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19283
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1704
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232151
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19283
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1704
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232151
Składniki
Ćwiartki kurczaka podzielić na części, opłukać osuszyć a następnie ponacinać na części ze skórą. Przełożyć mięso do miski dodać przyprawy, olej a także musztardę i wszystko dokładnie wmasować w mięso odstawić na 15 minut po wyznaczonym czasie mięso obsmażyć z każdej strony można lekko przypalić będzie lepszy sos
Po obsmażeniu mięsa wlać 4 szklanki wody, dodać suszone warzywa, dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa oraz wyparowania większości wody. Na koniec wlać śmietanę rozprowadzoną z cukrem i wywarem z mięsa, zagotować do czasu powstania sosu. Przygotowane mięso kurczaka podawać kto z czym ma ochotę