Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego niż przygotowanie samodzielnych dań nie gotowce a swoje wszystko zrobione od podstawy
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1302
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 873
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1302
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 873
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1439
Składniki
Ćwiartki kurczaka podzielić na części, opłukać osuszyć a następnie ponacinać na części ze skórą. Przełożyć mięso do miski dodać przyprawy, olej a także musztardę i wszystko dokładnie wmasować w mięso odstawić na 15 minut po wyznaczonym czasie mięso obsmażyć z każdej strony można lekko przypalić będzie lepszy sos
Po obsmażeniu mięsa wlać 4 szklanki wody, dodać suszone warzywa, dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa oraz wyparowania większości wody. Na koniec wlać śmietanę rozprowadzoną z cukrem i wywarem z mięsa, zagotować do czasu powstania sosu. Przygotowane mięso kurczaka podawać kto z czym ma ochotę