Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta i ziemniaki to doskonała para. Danie bezmięsne. Coś nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3279
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1278
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1775
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 581
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3279
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1278
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1775
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 581
Składniki
Kapustę pokroić najpierw w grube plastry, a następnie w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Dodać pokrojoną kapustę i smażyć na wolnym ogniu. Następnie dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i czosnek w grube plasterki. Smażyć ok. 10 min, mieszać. Dodać suszone pomidory. Jeśli zbyt duże, to przekroić. Na koniec dodać obrane, pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Nalać szklankę przegotowanej, ciepłej wody. Przykryć i na wolnym ogniu gotować/parować aż do miękkości ziemniaków. Na koniec dodać przyprawę do kapusty, przyprawę do ziemniaków, świeżo mielony pieprz czarny i sól do smaku. Swojskie jadło gotowe. Wystarczy jeszcze oprószyć koperkiem. Smacznego.