Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta i ziemniaki to doskonała para. Danie bezmięsne. Coś nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 408
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11437
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 71
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 408
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11437
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 71
Składniki
Kapustę pokroić najpierw w grube plastry, a następnie w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Dodać pokrojoną kapustę i smażyć na wolnym ogniu. Następnie dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i czosnek w grube plasterki. Smażyć ok. 10 min, mieszać. Dodać suszone pomidory. Jeśli zbyt duże, to przekroić. Na koniec dodać obrane, pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Nalać szklankę przegotowanej, ciepłej wody. Przykryć i na wolnym ogniu gotować/parować aż do miękkości ziemniaków. Na koniec dodać przyprawę do kapusty, przyprawę do ziemniaków, świeżo mielony pieprz czarny i sól do smaku. Swojskie jadło gotowe. Wystarczy jeszcze oprószyć koperkiem. Smacznego.