Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sycąca zapiekanka z wołowiną"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 86
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 86
Składniki
Ziemniaki obierz i gotuj do miękkości w osolonej wodzie, a następnie odlej i przeciśnij przez praskę.
Wołowinę pokrój w kostkę i chwilkę podsmaż na mocno rozgrzanej patelni, po czym dodaj pocięte w plastry pieczarki i pokrojone pomidory z zalewą.
Dosyp rozmaryn i dolej wino. Duś kilka minut, a po chwili zalej bulionem i gotuj na małym ogniu 20 minut.
Zagotuj mleko z mąką, masłem i przyprawami. Dodaj starty ser z przyprawami i wymieszaj z ziemniakami.
Umieść je w brytfannie, a na wierzch nałóż mięso. Zapiecz danie w piekarniku.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 400. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax