Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sycący krupnik na kostce"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 125
Królowa grilla :)
Odsłon: 1238
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 185
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 125
Królowa grilla :)
Odsłon: 1238
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 185
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Grzyby suszone zalewam wrzątkiem, a po 30 min odlewam wodę. Ponownie zalewam wrzątkiem i gotuję pod przykryciem do miękkości. Gotuję wywar z kości, marchewki, pietruszki i cebuli oraz świeżych grzybów. Dodaję kostki bulionowe i przyprawy.
Po godzinie wolnego gotowania wywar odcedzam, odkładam grzyby, dodaję pokrojone grzyby suszone i podgrzewam 15 min. Kaszę gotuję w osolonej wodzie z masłem.
Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki dodaję do zupy 20 min przed końcem gotowania. Śmietanę mieszam z 1/2 szkl. wywaru i wlewam do zupy. Dodaję kaszę. Przygotowaną tak zupę podaję czasami w wydrążonym chlebku. Najpierw jego wnętrze smaruję rozmąconym białkiem, wlewam zupę i chwilę zapiekam w 180 st.
Kaszę koniecznie ugotuj oddzielnie - krupnik będzie miał ładny kolor i pyszny zapach.
<strong>Ewelina Modelewska z Guzowa</strong>Źródło: Tina