Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrniki to rodzaj ukraińskich racuszków z sera. Są delikatne i pyszne w smaku. Robi się je szybko. Potrzebujemy tylko prostych składników, a uzyskamy na prawdę pyszne placuszki serowe, które możemy podać na sycące śniadanie, słodki obiad czy też szybką kolację. Syrniki to placuszki wywodzące się z Ukrainy i Białorusi. Dziś zaproponuję syrniki z dodatkiem banana. Równie smaczne jak syrniki z samego sera, ale jeszcze wzbogacone smakiem i zapachem banana.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4547
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12302
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6984
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4547
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12302
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6984
Składniki
Ser i banana blendujemy na gładko
Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy lub mieszamy już łyżką na jednolite ciasto
Na osobny talerz wysypujemy kilka łyżek mąki
Za pomocą łyżki nabieramy ciasto i zsuwamy go na talerz z mąką przy pomocy drugiej łyżki
Tam obsypujemy masę również z wierzchu mąką i już w ręce formujemy placuszek
Placki kładziemy na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym i smażymy z obu stron do zrumienienia
Odsączamy na papierowym ręczniku
Podajemy posypane cukrem pudrem, z dżemem, miodem lub syropem klonowym