Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrniki z patelni to pyszne placki z białego sera smażone na patelni. Ja zrobiłam je z lekką nutką słodyczy w postaci cukru waniliowego. Syrniki przygotowałam na proszku do pieczenia, więc w trakcie smażenia fajnie puchną.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2564
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20047
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 542
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 645
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7081
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2564
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20047
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 542
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 645
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7081
Składniki
Do miski wsypałam mąkę pszenną tortową, cukier waniliowy, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Dodałam kostkę białego sera i wbiłam jajko. Z podanych składników zagniotłam jednolite i elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkowałam na placek o grubości ok.4-5mm. Z ciasta szklanką taką do napojów wykroiłam kółka. Wyszło mi kilkanaście placuszków. Na patelni rozgrzałam trochę oleju i włożyłam pierwszą partię placków. Placki smażyłam na małym ogniu z obu stron na złotobrązowy kolor i zdejmowałam na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi, a następnie przekładałam do półmiska. Gotowe placki można obtoczyć w cukrze pudrze jak oponki, bo w smaku trochę je przypominają, lub podać np. z konfiturą.