Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do jej zrobienia zainspirowała mnie w pracy znajoma, wiec przy ostatnim dłuższym czasie wolnym od pracy postanowiłam ją zrobić. Kupiłam ładny kawałek łopatki i zaczęłam grzebać w internecie w poszukiwaniu przepisu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Mięso myjemy i dokładnie osuszamy, wszystkie przyprawy składniki prócz soku i BBQ mieszamy w misce. Dokładnie nacieramy mięso i odstawiamy na około 60 minut w pokojowej temperaturze. Piekarnik nagrzewamy do 120 C, umieszczamy mięso w brytfance i nakrywamy folią aluminiową. Wkładamy mięso do piekarnika na mniej więcej 7-8 godzin co godzinę spryskujemy mięso sokiem jabłkowym. Godzinę przed możemy usunąć folię by mięso bardziej się zrumieniło. Po upieczeniu wyciągamy i odczekujemy około 20 minut. Po tym czasie za pomocą dwóch widelców szarpiemy mięso na kawałki. Podajemy w ulubiony sposób u mnie w domowych bułkach do hamburgerów i z domowym sosem BBQ.