Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wolno pieczone mięsa. Dziś prezentuję moją wersję pulled beef podaną w bułce, ponieważ tak smakuje mi najbardziej.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 207
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 207
Składniki
Mięso nacieramy pieprzem. Nie użyłam soli, gdyż słoność dają sosy sojowy i Worcester. Mięso przekładamy do żeliwnego garnka, obkładamy pokrojonymi warzywami. Dorzucamy liść laurowy, jałowiec, rozmaryn i ziele angielskie. Wlewamy sosy sojowy i Worcester, miód oraz wino. Garnek przykrywamy, wstawiamy do zimnego pieca nastawiamy temperaturę na 250 stopni C, gdy piec się nagrzeje zmniejszamy temperaturę do 100 stopni C i pieczemy 5-6 godzin. Upieczone mięso przekładamy na półmisek i za pomocą dwóch widelców lub specjalnych np."niedźwiedzich łapek" rwiemy na kawałki. Sos spod pieczenia przecedzamy. Pieczone warzywa możemy przetrzeć do sosu lub pokroić na mniejsze kawałki. Mięso ponownie przekładamy do sosu. Połówki bułek układamy na mięsie, aby się ogrzały i nasiąknęły sosem. Bułki zdejmujemy, układamy na nich rukolę, kapustę, plasterki pomidorów, cebuli, porwane mięso oraz ser. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.