Do góry

Dania główne Przepis na:

Szarpany gulasz wieprzowy

Szarpany gulasz wieprzowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1952

Dodano:

Odsłon: 8859

to jest pyszne...

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szarpany gulasz wieprzowy

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy i wkładamy do garnka lub gęsiarki (nadającej się do piekarnika). Z pozostałych składników robimy sos, którym zalewamy mięso. Wkładamy do nagrzanego do 160 stopni C piekarnika i pieczemy 3 godziny. Po tym czasie z sosu wyjmujemy mięso i przy pomocy 2 widelców szarpiemy mięso na wiórka które ponownie wrzucamy do sosu żeby nabrały jeszcze więcej smaku.
    Podajemy z bagietką bądź chlebkiem kolendrowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

embepe13 03 czerwca 2014 Z ciekawości zrobiłam, wg przepisu, wyszedł bez szału. Sądzę że za dużo octu i piwa (dałam porter), natomiast brakowało mi soli, sos sojowy nie posolił wystarczająco. Mięso dość kruche, ale smak taki więcej "amerykański". Może coś nie tak zrobiłam? Ktoś jeszcze próbował?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 18 maja 2014 Mój syn tak właśnie robi z mięsem w sosie.Mówi,że tak szarpane i wrzucone z powrotem do sosu najlepsze.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń