Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6614
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240754
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2367
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 392
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 59
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6614
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240754
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2367
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 392
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 59
Składniki
Mięso myjemy i wkładamy do garnka lub gęsiarki (nadającej się do piekarnika). Z pozostałych składników robimy sos, którym zalewamy mięso. Wkładamy do nagrzanego do 160 stopni C piekarnika i pieczemy 3 godziny. Po tym czasie z sosu wyjmujemy mięso i przy pomocy 2 widelców szarpiemy mięso na wiórka które ponownie wrzucamy do sosu żeby nabrały jeszcze więcej smaku. Podajemy z bagietką bądź chlebkiem kolendrowym.