pomysł zaczerpnięty od siostry Anastazji :)
Szaszłyk między piersiami
Składniki
- 1 kg piersi z indyka lub kurczaka
- 4 pieczarki
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 cebula
- 12 oliwek bez pestek
- 4 plastry boczku wędzonego surowego
- 2 jajka + bułka tarta
- sól, pieprz
Składniki
- 1 kg piersi z indyka lub kurczaka
- 4 pieczarki
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 cebula
- 12 oliwek bez pestek
- 4 plastry boczku wędzonego surowego
- 2 jajka + bułka tarta
- sól, pieprz

Etapy przygotowania
Mięso umyć, pieczarki, paprykę, cebulę obrać. Na patyczki do szaszłyków nabijać kolejno oliwkę, boczek, cebulę,paprykę. Mięso pokroić na płaty, rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa. Na każdym plastrze mięsa położyć szaszłyka i zawinąć w mięso.

Mięso panierować w jajku i bułce tartej następnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Mięso przekroić wzdłuż patyczka jednocześnie go usuwając.

Smacznego

Przepis w Waszym wykonaniu (17)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 426
Ostatnio komentowane przepisy

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 426



Składniki
- 1 kg piersi z indyka lub kurczaka
- 4 pieczarki
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 cebula
- 12 oliwek bez pestek
- 4 plastry boczku wędzonego surowego
- 2 jajka + bułka tarta
- sól, pieprz
Mięso umyć, pieczarki, paprykę, cebulę obrać. Na patyczki do szaszłyków nabijać kolejno oliwkę, boczek, cebulę,paprykę. Mięso pokroić na płaty, rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa. Na każdym plastrze mięsa położyć szaszłyka i zawinąć w mięso.
Mięso panierować w jajku i bułce tartej następnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Mięso przekroić wzdłuż patyczka jednocześnie go usuwając.
Smacznego