Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyk z warzyw i grzybów, otulony mięsem z piersi z kurczaka wygląda oryginalnie i pysznie smakuje.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3845
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 407
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 764
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3845
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 407
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 764
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Krążek bakłażana oprószyć solą na 15 minut. Następnie opłukać, osuszyć, posmarować oliwą i upiec na grillu.
Na patyczek do szaszłyków nabić pieczarki marynowane, pokrojony w kostkę żółty ser, paprykę, cukinię i grillowanego bakłażana. Zawinąć w przygotowane mięso, spiąć wykałaczkami.
Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor. Przed podaniem usunąć wykałaczki i patyczek do szaszłyków.