Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyk z warzyw i grzybów, otulony mięsem z piersi z kurczaka wygląda oryginalnie i pysznie smakuje.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15300
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15300
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Krążek bakłażana oprószyć solą na 15 minut. Następnie opłukać, osuszyć, posmarować oliwą i upiec na grillu.
Na patyczek do szaszłyków nabić pieczarki marynowane, pokrojony w kostkę żółty ser, paprykę, cukinię i grillowanego bakłażana. Zawinąć w przygotowane mięso, spiąć wykałaczkami.
Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor. Przed podaniem usunąć wykałaczki i patyczek do szaszłyków.