Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyk warzywny w mięsie

Szaszłyk warzywny w mięsie

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 749

Dodano:

Odsłon: 3510

Szaszłyk z warzyw i grzybów, otulony mięsem z piersi z kurczaka wygląda oryginalnie i pysznie smakuje.

Składniki

  • filet z kurczaka 1 szt
  • czosnek 1/2 ząbka
  • pieczarki marynowane 2 szt
  • papryka czerwona kawałek
  • papryka zielona kawałek
  • bakłażan kawałek
  • ser żółty 2-3 kostki
  • cukinia 2-3 kostki
  • sól i pieprz do smaku
  • jajko 1 szt
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
  • oliwa do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
    Krążek bakłażana oprószyć solą na 15 minut. Następnie opłukać, osuszyć, posmarować oliwą i upiec na grillu.

  2. Na patyczek do szaszłyków nabić pieczarki marynowane, pokrojony w kostkę żółty ser, paprykę, cukinię i grillowanego bakłażana.
    Zawinąć w przygotowane mięso, spiąć wykałaczkami.

  3. Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor. Przed podaniem usunąć wykałaczki i patyczek do szaszłyków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń