Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyk z kurczaka w pomarańczowej marynacie

Szaszłyk z kurczaka w pomarańczowej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 446

Dodano:

Odsłon: 2492

Trochę orientu :)

Składniki

  • pierś z kurczaka, 2
  • Sok pomarańczowy, 1 szklanka
  • cytryna, 2 łyżki
  • chili, szczypta
  • Miód, 2 łyżki
  • imbir, 1 łyżka
  • sół, szczypta
1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Szaszłyk z kurczaka w pomarańczowej marynacie

Przygotowanie

  1. Kurczaka kroję na kawałki i minimum 2 godziny przed podaniem wkładam do marynaty powstałej z wymieszania powyższych składników. Następnie nabijam na patyk i grilluje w piekarniku podlewając co jakiś czas marynatą aby nie wysechł. Świetnie współgra z ryżem jaśminowym Britta.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń