Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste bardzo mięsne szaszłyki podane na sałatce.
Polecam.
Odsłon: 291
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 273
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 131
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 291
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 273
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 131
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 119
Składniki
1. Filety kroimy na podłużne kawałki, które następnie kroimy na cieniutkie paski. Przekładamy do miski, dolewamy olej, wsypujemy przyprawy w ilości według uznania. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Układamy na ruszcie mocno rozgrzanego grilla. Grillujemy do lekkiego zarumienienia.
Pomidorki przekrawamy na pół, ogórki, cebulę i papryczki kroimy w plastry. Łączymy z sałatą. Wszystkie składniki na sos mieszamy razem, przelewamy do warzyw, dokładnie mieszamy.
Sałatkę wykładamy na talerz. Na sałatkę wykładamy szaszłyki.