Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla osób lubiących połączenie mięsa i owoców. Mięso z piersi kurczaka zamarynowane w pikantnej marynacie i dodatek słodkiego świeżego ananasa - połączenie idealne:) Ponieważ mięso z kurczaka podczas smażenia staje się suche do szaszłyków dodałam boczek.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 628
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1857
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 397
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 628
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1857
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 397
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Z podanych składników przygotowujemy marynatę i obtaczamy w niej każdy kawałek mięsa. Mięso przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godz. Ananasa obieramy i kroimy w kostkę trochę mniejszą niż kawałki mięsa. Boczek, cebulę i paprykę również kroimy w kostkę. Na szpatułki nadziewamy na przemian kawałki mięsa, paprykę, cebulę, boczek i ananasa. Obsmażamy na rumiano na niewielkiej ilości rozgrzanego na patelni oleju. Jeśli kawałki mięsa są duże szaszłyki po obsmażeniu możemy przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C.