Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 651 Ocena: 5632
Dodano: 03.06.2018
Odsłon: 1406
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Z podanych składników przygotowujemy marynatę i obtaczamy w niej każdy kawałek mięsa. Mięso przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godz.
Ananasa obieramy i kroimy w kostkę trochę mniejszą niż kawałki mięsa. Boczek, cebulę i paprykę również kroimy w kostkę.
Na szpatułki nadziewamy na przemian kawałki mięsa, paprykę, cebulę, boczek i ananasa. Obsmażamy na rumiano na niewielkiej ilości rozgrzanego na patelni oleju.
Jeśli kawałki mięsa są duże szaszłyki po obsmażeniu możemy przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

SlodkoSlodka83 10 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne :-) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 04 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Załapię się jeszcze? ;) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 03 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Super patent, muszę wypróbować ;-D Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz