Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla osób lubiących połączenie mięsa i owoców. Mięso z piersi kurczaka zamarynowane w pikantnej marynacie i dodatek słodkiego świeżego ananasa - połączenie idealne:) Ponieważ mięso z kurczaka podczas smażenia staje się suche do szaszłyków dodałam boczek.
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Z podanych składników przygotowujemy marynatę i obtaczamy w niej każdy kawałek mięsa. Mięso przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godz.
Ananasa obieramy i kroimy w kostkę trochę mniejszą niż kawałki mięsa. Boczek, cebulę i paprykę również kroimy w kostkę.
Na szpatułki nadziewamy na przemian kawałki mięsa, paprykę, cebulę, boczek i ananasa. Obsmażamy na rumiano na niewielkiej ilości rozgrzanego na patelni oleju.
Jeśli kawałki mięsa są duże szaszłyki po obsmażeniu możemy przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C.
Szybkie i proste ciasto ucierane na każdą okazję. Na proszku, z odrobiną olej...
Odsłon: 36
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 438
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 25
Grillowanie pomidorów wydobywa z nich całą słodycz i rozpływają się w ustach.
Odsłon: 61
Najlepsze ciasto na pizzę to przepis tajnie strzeżony przez mistrzów włoskiej...
Odsłon: 1054
Szybkie i proste ciasto ucierane na każdą okazję. Na proszku, z odrobiną olej...
Odsłon: 36
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 438
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 25
Grillowanie pomidorów wydobywa z nich całą słodycz i rozpływają się w ustach.
Odsłon: 61
Najlepsze ciasto na pizzę to przepis tajnie strzeżony przez mistrzów włoskiej...
Odsłon: 1054
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Z podanych składników przygotowujemy marynatę i obtaczamy w niej każdy kawałek mięsa. Mięso przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godz. Ananasa obieramy i kroimy w kostkę trochę mniejszą niż kawałki mięsa. Boczek, cebulę i paprykę również kroimy w kostkę. Na szpatułki nadziewamy na przemian kawałki mięsa, paprykę, cebulę, boczek i ananasa. Obsmażamy na rumiano na niewielkiej ilości rozgrzanego na patelni oleju. Jeśli kawałki mięsa są duże szaszłyki po obsmażeniu możemy przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kapusta młoda z mielonką tyrolską.
Dania główne
Krokiety z pieczarkami i serem
Dania główne
Placki z cukinii i marchewki
Dania główne
Kofty z ryby
Kapusta młoda z mielonką tyrolską.
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 83
Krokiety z pieczarkami i serem
Zapraszam na krokieciki z pieczarkami i serem. Zrobiłam je w trochę inny spos...
Odsłon: 148