Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla osób lubiących połączenie mięsa i owoców. Mięso z piersi kurczaka zamarynowane w pikantnej marynacie i dodatek słodkiego świeżego ananasa - połączenie idealne:) Ponieważ mięso z kurczaka podczas smażenia staje się suche do szaszłyków dodałam boczek.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1436
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1555
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1436
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1555
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Z podanych składników przygotowujemy marynatę i obtaczamy w niej każdy kawałek mięsa. Mięso przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godz. Ananasa obieramy i kroimy w kostkę trochę mniejszą niż kawałki mięsa. Boczek, cebulę i paprykę również kroimy w kostkę. Na szpatułki nadziewamy na przemian kawałki mięsa, paprykę, cebulę, boczek i ananasa. Obsmażamy na rumiano na niewielkiej ilości rozgrzanego na patelni oleju. Jeśli kawałki mięsa są duże szaszłyki po obsmażeniu możemy przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C.