Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9089
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8560
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5895
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9089
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8560
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5895
Składniki
Różyczki kalafiora oprószyć dość mocno curry, obsmażyć na gorącym oleju. Na tej samej patelni obsmażyć czosnek. Mięso pokroić w paski, posolić, posypać pieprzem, oregano, czerwoną papryką i czosnkiem granulowanym. Skropić sokiem z cytryny, smażyć na rozgrzanym oleju. Na patyczki do szaszłyków nakładać naprzemiennie: różyczkę kalafiora, plasterek mięsa zwinięty w roladkę (u mnie akurat nie wszędzie się udało odpowiednio zwinąć mięso), upieczony czosnek. Tak przygotowane szaszłyki wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Opiekać 10- 15 minut. Podawać z ryżem na sypko. Smacznego.
Z podanych składników zrobiłam 6 szaszłyków.