Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1475
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231852
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5006
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1475
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231852
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5006
Składniki
Różyczki kalafiora oprószyć dość mocno curry, obsmażyć na gorącym oleju. Na tej samej patelni obsmażyć czosnek. Mięso pokroić w paski, posolić, posypać pieprzem, oregano, czerwoną papryką i czosnkiem granulowanym. Skropić sokiem z cytryny, smażyć na rozgrzanym oleju. Na patyczki do szaszłyków nakładać naprzemiennie: różyczkę kalafiora, plasterek mięsa zwinięty w roladkę (u mnie akurat nie wszędzie się udało odpowiednio zwinąć mięso), upieczony czosnek. Tak przygotowane szaszłyki wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Opiekać 10- 15 minut. Podawać z ryżem na sypko. Smacznego.
Z podanych składników zrobiłam 6 szaszłyków.