Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto robił takie szaszłyki??Można zapiekać w piekarniku lub na grillu. Polecam.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1502
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1502
Składniki
1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką oraz majerankiem, wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy mięso. 2. Papryczki kroimy na 3 części i usuwamy nasiona. 3. Każdą część papryczki nadziewamy mięsem.
4. Cebulę obieramy, kroimy w krążki, ogórki kroimy w plasterki. 5. Ziemniaki obieramy i również kroimy w grubsze plastry, solimy. 6. Wszystkie składniki nadziewamy na przemian na wykałaczkę do szaszłyków. 7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
8. Gotowe. 9. Smacznego.