Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na obiad. Przepis pochodzi z 424. programu "Ewa gotuje".
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2128
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1924
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 33
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 406
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2128
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1924
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 33
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 406
Składniki
Cebulę drobno pokroić i zrumienić na mocno rozgrzanym maśle.
Do mięsa przecisnąć czosnek, wybić jajko. Przyprawić papryką, chili, solą oraz pieprzem. Wsypać bułkę tartą, dorzucić usmażoną cebulę. Wymieszać i dokładnie wyrobić. Przykryć i na ½ godziny wstawić do lodówki.
Po tym czasie z masy ulepić zgrabne kotlety (ręce i deskę warto zwilżyć wodą) i nabić na namoczone patyczki do szaszłyków – można wbić po dwa, co ułatwi przekładanie. Upiec na ruszcie posmarowanym masłem klarowanym, na elektrycznym grillu lub patelni grillowej.