Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na obiad. Przepis pochodzi z 424. programu "Ewa gotuje".
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 566
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16843
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 649
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 566
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16843
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 649
Składniki
Cebulę drobno pokroić i zrumienić na mocno rozgrzanym maśle.
Do mięsa przecisnąć czosnek, wybić jajko. Przyprawić papryką, chili, solą oraz pieprzem. Wsypać bułkę tartą, dorzucić usmażoną cebulę. Wymieszać i dokładnie wyrobić. Przykryć i na ½ godziny wstawić do lodówki.
Po tym czasie z masy ulepić zgrabne kotlety (ręce i deskę warto zwilżyć wodą) i nabić na namoczone patyczki do szaszłyków – można wbić po dwa, co ułatwi przekładanie. Upiec na ruszcie posmarowanym masłem klarowanym, na elektrycznym grillu lub patelni grillowej.