Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki po azjatycku"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 160
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 160
Składniki
Obierz i posiekaj cebulę. W garnku rozgrzej dwie łyżki oleju. Dodaj cebulę, orzeszki ziemne oraz ryż. Smaż przez chwilę. Posyp curry i zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 20 minut.
Przed końcem gotowania do garnka dodaj mieszankę azjatycką. Kotlety schabowe umyj, osusz i ponabijaj pionowo na drewniane patyczki formując fale.
Sos sojowy wymieszaj z sokiem z cytryny, pozostałym olejem i miodem. Szaszłyki posmaruj marynatą, ułóż na blaszce i piecz przez 10 minut w 225 stopniach.
Ryż z warzywami przypraw do smaku solą i pieprzem. Wyjmij na talerz i podawaj razem z upieczonymi szaszłykami.
Czas przygotowania: 30 minut 590 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień