Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam szaszłyki z grilla, u mnie zawsze są kolorowe i różnorodne. Tym razem do zrobienia ich użyłam pikantnie przyprawione mięso z kurczaka przełożone szalotką, cukinią, papryka i pieczarkami. Idealne na majówkę.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5703
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5184
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5703
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5184
Składniki
Mięso kroimy w grubą kostkę, dodajemy przyprawę i wszystko dokładnie mieszamy.
Szalotkę obieramy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na kilka kawałków. Pieczarki płuczemy i przekrawamy na połowę. Cukinię kroimy w grube półplasterki.
Na patyczek do szaszłyka nabijamy pieczarkę, następnie kawałek mięsa, potem szalotkę, paprykę i cukinię. Całość powtarzamy jeszcze raz. Tak żeby wszystkiego było na patyczku w podwójnej ilości.
Tak robimy szaszłyki do wyczerpania składników. Gotowe szaszłyki obsypujemy solą i pieprzem.
Szaszłyki pieczemy na rozgrzanym grillu co jakiś czas obracając do o koła.
Czas grilowania zależy od waszych upodobań, ja lubię dobrze wypieczone.
Podajemy zaraz po upieczeniu. Smacznego !!!