Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam szaszłyki z grilla, u mnie zawsze są kolorowe i różnorodne. Tym razem do zrobienia ich użyłam pikantnie przyprawione mięso z kurczaka przełożone szalotką, cukinią, papryka i pieczarkami. Idealne na majówkę.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2666
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4669
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102207
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6543
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2666
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4669
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102207
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6543
Składniki
Mięso kroimy w grubą kostkę, dodajemy przyprawę i wszystko dokładnie mieszamy.
Szalotkę obieramy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na kilka kawałków. Pieczarki płuczemy i przekrawamy na połowę. Cukinię kroimy w grube półplasterki.
Na patyczek do szaszłyka nabijamy pieczarkę, następnie kawałek mięsa, potem szalotkę, paprykę i cukinię. Całość powtarzamy jeszcze raz. Tak żeby wszystkiego było na patyczku w podwójnej ilości.
Tak robimy szaszłyki do wyczerpania składników. Gotowe szaszłyki obsypujemy solą i pieprzem.
Szaszłyki pieczemy na rozgrzanym grillu co jakiś czas obracając do o koła.
Czas grilowania zależy od waszych upodobań, ja lubię dobrze wypieczone.
Podajemy zaraz po upieczeniu. Smacznego !!!