Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki wieprzowe"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Do miseczki wlej kefir lub jogurt, dodaj musztardę, miód, sól, mieloną paprykę, tymianek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i starannie wymieszaj. Mięso starannie umyj, osusz i pokrój w małą kostkę. Przełóż do miski z marynatą, dokładnie wymieszaj. Włóż do lodówki na min. 12 godzin.
Kawałki mięsa nadziej na patyczki. Posmaruj olejem. Opiekaj na rozgrzanym grillu 15-20 minut.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 230 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie