Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki wieprzowe z rusztu. Przepis pochodzi z 426. odcinka programu "Ewa gotuje".
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 191
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 936
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 191
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 936
Składniki
Mięso pokroić w bardzo grubą, nieregularną kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć w kamionce, przekładając plastrami cebuli. Zalać kefirem wymieszanym przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przykryć i odstawić na kilka dni w chłodne miejsce.
Po tym czasie wyjąć z marynaty. Nabić na metalowe szpadki i upiec ze wszystkich stron na posmarowanym olejem ruszcie.
Podawać z ajvarem i sałatką.
Liście sałaty poszarpać do miski. Dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone oraz pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i plastry cebuli. Przyprawić solą i pieprzem. Polać oliwą i wymieszać.