Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogoda się poprawia, weekend za pasem, więc trzeba by coś z grilla... Karkówka. Na sposób tradycyjny już się trochę przejadła. Kiełbaski... nie przepadam. Jarzynki - pycha, ale zjadłbym kawał mięcha. Więc karkówka. Ale w postaci szaszłyków.
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 211
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1089
Polecam.
Odsłon: 1076
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 211
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1089
Polecam.
Odsłon: 1076
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w duże kawałki. Boczek pokrój w półcentymetrowe plastry, cebulę podobnie. Przyprawy i zioła utrzyj w moździerzu. Musztardę, oliwę i utarte przyprawy wymieszaj dokładnie z piwem. Mięso przełóż do miski i zalej marynatą. Dokładnie wymieszaj i odstaw na minimum 3 - 4 godziny do lodówki. Ja czekam do jutra. Od czasu do czasu zamieszaj mięso w marynacie.
Zamarynowane mięso nabij na (wcześniej namoczone w wodzie) patyczki lub metalowe szpadki - na przemian: mięso, cebula, boczek. Piecz na rozgrzanym grillu, najlepiej pod przykryciem. Podawaj w towarzystwie np sałatki tabule z kaszki kuskus lub z warywami z grilla.