Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na aromatyczne szaszłyki wołowe z serem feta oraz pieczoną cebulką, jest to idealny przepis na zbliżający się sezon grillowy! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17411
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1109
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6320
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 591
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17411
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1109
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6320
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 591
Składniki
• Bułkę namaczamy w wodzie kilka minut, a następnie wyciskamy z niej wodę • Cebule kroimy w okręgi i podpiekamy lekko na patelni • Do mięsa mielonego dodajemy: jajko, bułkę, sól oraz pieprz, całość dokładnie mieszamy • Z tak przygotowanego mięsa formujemy podłużne klopsy, które następnie nabijamy na drewniane patyki • Gotowe szaszłyki przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na aluminiową tacę, wysmarowaną niewielka ilością oleju • Następnie całość posypujemy pokruszonym serem feta oraz krążkami cebuli • Szaszłyki pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg) lub na grillu