Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki wołowe z serem feta

Szaszłyki wołowe z serem feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 119 Ocena: 1458

Dodano:

Odsłon: 1757

Dziś przepis na aromatyczne szaszłyki wołowe z serem feta oraz pieczoną cebulką, jest to idealny przepis na zbliżający się sezon grillowy! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 400 gramów mięsa mielonego wołowego
  • 100 gramów sera feta
  • 1 duża cebula
  • 1 bułka pszenna
  • 1 jajko
  • Sól i pierz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. • Bułkę namaczamy w wodzie kilka minut, a następnie wyciskamy z niej wodę
    • Cebule kroimy w okręgi i podpiekamy lekko na patelni
    • Do mięsa mielonego dodajemy: jajko, bułkę, sól oraz pieprz, całość dokładnie mieszamy
    • Z tak przygotowanego mięsa formujemy podłużne klopsy, które następnie nabijamy na drewniane patyki
    • Gotowe szaszłyki przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na aluminiową tacę, wysmarowaną niewielka ilością oleju
    • Następnie całość posypujemy pokruszonym serem feta oraz krążkami cebuli
    • Szaszłyki pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg) lub na grillu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń