Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na aromatyczne szaszłyki wołowe z serem feta oraz pieczoną cebulką, jest to idealny przepis na zbliżający się sezon grillowy! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 259
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 138
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 374
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1537
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 259
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 138
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 374
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1537
Składniki
• Bułkę namaczamy w wodzie kilka minut, a następnie wyciskamy z niej wodę • Cebule kroimy w okręgi i podpiekamy lekko na patelni • Do mięsa mielonego dodajemy: jajko, bułkę, sól oraz pieprz, całość dokładnie mieszamy • Z tak przygotowanego mięsa formujemy podłużne klopsy, które następnie nabijamy na drewniane patyki • Gotowe szaszłyki przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na aluminiową tacę, wysmarowaną niewielka ilością oleju • Następnie całość posypujemy pokruszonym serem feta oraz krążkami cebuli • Szaszłyki pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg) lub na grillu