Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te aromatyczne szaszłyki z kurczakiem i brzoskwiniami to idealne danie na letnie spotkania przy grillu. Połączenie delikatnego mięsa kurczaka z soczystymi brzoskwiniami nadaje całości wyjątkowego, słodko-kwaskowego smaku. Marynata na bazie jogurtu sprawia, że mięso staje się niezwykle miękkie i aromatyczne. Prosty, a zarazem efektowny przepis, który z pewnością zachwyci Twoich gości. Doskonały wybór na rodzinny obiad lub spotkanie z przyjaciółmi. Spróbuj, a na pewno wrócisz do tego przepisu!
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 711
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 96
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 87
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 711
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 96
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 87
Składniki
1. Marynowanie mięsa: Mięso pokrój w dużą kostkę i przełóż do miski. Dodaj sól, przyprawę do kurczaka, jogurt oraz sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie odstaw mięso do marynowania na około dwie godziny.
2. Przygotowanie brzoskwiń: Brzoskwinie odcedź z zalewy i pokrój na połówki.
3.Nadziewanie szaszłyków: Na patyczki do szaszłyków nabijaj na przemian kawałki mięsa i brzoskwiń. 4. Grillowanie szaszłyków: Szaszłyki piecz na grillu, regularnie obracając, aby mięso równomiernie się upiekło i było soczyste.
5. Podanie: Gotowe szaszłyki podawaj z ulubioną surówką. 6. Smacznego!