Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z grilla"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Wątróbki oczyść z błon, przekrój na pół. Opłucz w zimnej wodzie, osącz na papierowym ręczniku. Osuszone wątróbki posyp przyprawą do wątróbek oraz szczyptą pieprzu.
Boczek pokrój w plastry, potem w dużą kostkę (3 x 3 cm), posyp wegetą, papryką, pieprzem, przyprawą do grilla. Cebulę obierz, pokrój w krążki, lekko posól.
Na patyczki nabijaj na przemian mięso, boczek, cebulę. Opie kaj je na grillu około 30 minut tak, aby z obu stron były miękkie.
Już na talerzu szaszłyki można lekko oprószyć solą. Podawaj na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty, udekoruj pomidorami.
<strong>Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa.</strong>Źródło: Bella Relaks