Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne i kolorowe rybne szaszłyki. Ich dopełnienie stanowi sos jogurtowy lub sok świeżo wyciśnięty z cytryny.
długie wykałaczki do szaszłyków, grill
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Kulki ziemniaczane: Z obranych ziemniaków za pomocą łyżeczką do kulek wydrążamy kulki z ziemniaków. Gotujemy je 3-4 minuty w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. Kulki można przygotować dzień wcześniej przed zaplanowanym grillem.
Karmazyn: Rybę kroimy w kostkę. Posypujemy solą, posiekaną szałwią i świeżo mielonym pieprzem. Skrapiamy olejem. Na patyczki grillowe nabijamy kulki ziemniaczane, plasterki rzodkiewki, kawałki ryby przełożone cytryną. Szaszłyki krótko grillujemy z każdej strony. Szaszłyki podajemy z sosem jogurtowy. Jogurt mieszamy z koperkiem i przyprawami. Można również podać z kawałkami cytryny.