Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne i kolorowe rybne szaszłyki. Ich dopełnienie stanowi sos jogurtowy lub sok świeżo wyciśnięty z cytryny.
długie wykałaczki do szaszłyków, grill
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4575
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7014
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4575
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7014
Składniki
Kulki ziemniaczane: Z obranych ziemniaków za pomocą łyżeczką do kulek wydrążamy kulki z ziemniaków. Gotujemy je 3-4 minuty w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. Kulki można przygotować dzień wcześniej przed zaplanowanym grillem.
Karmazyn: Rybę kroimy w kostkę. Posypujemy solą, posiekaną szałwią i świeżo mielonym pieprzem. Skrapiamy olejem. Na patyczki grillowe nabijamy kulki ziemniaczane, plasterki rzodkiewki, kawałki ryby przełożone cytryną. Szaszłyki krótko grillujemy z każdej strony. Szaszłyki podajemy z sosem jogurtowy. Jogurt mieszamy z koperkiem i przyprawami. Można również podać z kawałkami cytryny.