Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć oryginalnie przygotowuje się je z mielonej jagnięciny, ja wykorzystałam filety z kurczaka.
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4865
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4865
Składniki
1. Do dużej miski włóż jagnięcinę, cebulę, czosnek, chili oraz miętę. 2. Przypraw solą i dokładnie wymieszaj. 3. Podziel masę na 4 części. 4. Z każdej z nich uformuj 5 kulek i odstaw na bok. 5. Na patyczek do szaszłyków nadziewaj jeden klopsik, a potem pomidor i tak na zmianę. 6. Rozgrzej patelnię grillową. 7. Szaszłyki posmaruj oliwa i obsmaż na patelni grillowej z każdej strony, aż całe mięso się przyrumieni. 8. Jogurt przelej do miseczki, dodaj miętę, oregano, sól i pieprz. 9. Dokładnie wymieszaj. 10. Ułóż szaszłyki jagnięce na dużym talerzu. 11. Podawaj gorące z sosem jogurtowym. 12. Smacznego.