Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć oryginalnie przygotowuje się je z mielonej jagnięciny, ja wykorzystałam filety z kurczaka.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16925
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 114
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 862
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24618
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16925
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 114
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 862
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24618
Składniki
1. Do dużej miski włóż jagnięcinę, cebulę, czosnek, chili oraz miętę. 2. Przypraw solą i dokładnie wymieszaj. 3. Podziel masę na 4 części. 4. Z każdej z nich uformuj 5 kulek i odstaw na bok. 5. Na patyczek do szaszłyków nadziewaj jeden klopsik, a potem pomidor i tak na zmianę. 6. Rozgrzej patelnię grillową. 7. Szaszłyki posmaruj oliwa i obsmaż na patelni grillowej z każdej strony, aż całe mięso się przyrumieni. 8. Jogurt przelej do miseczki, dodaj miętę, oregano, sól i pieprz. 9. Dokładnie wymieszaj. 10. Ułóż szaszłyki jagnięce na dużym talerzu. 11. Podawaj gorące z sosem jogurtowym. 12. Smacznego.