Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć oryginalnie przygotowuje się je z mielonej jagnięciny, ja wykorzystałam filety z kurczaka.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5299
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5299
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
1. Do dużej miski włóż jagnięcinę, cebulę, czosnek, chili oraz miętę. 2. Przypraw solą i dokładnie wymieszaj. 3. Podziel masę na 4 części. 4. Z każdej z nich uformuj 5 kulek i odstaw na bok. 5. Na patyczek do szaszłyków nadziewaj jeden klopsik, a potem pomidor i tak na zmianę. 6. Rozgrzej patelnię grillową. 7. Szaszłyki posmaruj oliwa i obsmaż na patelni grillowej z każdej strony, aż całe mięso się przyrumieni. 8. Jogurt przelej do miseczki, dodaj miętę, oregano, sól i pieprz. 9. Dokładnie wymieszaj. 10. Ułóż szaszłyki jagnięce na dużym talerzu. 11. Podawaj gorące z sosem jogurtowym. 12. Smacznego.