Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora na sezon grilowy!
Większość z nas uwielbia ciasta z kruszonką, dzięki niej każde ciasto i deser...
Odsłon: 15
Surówka to idealny dodatek do dań obiadowych czy grilla. Potrawa ta jest takż...
Odsłon: 44
Większość z nas uwielbia ciasta z kruszonką, dzięki niej każde ciasto i deser...
Odsłon: 15
Surówka to idealny dodatek do dań obiadowych czy grilla. Potrawa ta jest takż...
Odsłon: 44
Składniki
Podudzia obrałam ze skóry i i wyjęłam kości. Każde pokroiłam na 4 kawałki. Oprószyłam je solą, pieprzem i chili i skropiłam olejem. Pomidory, cebulę i paprykę pokroiłam w grubsza kostkę i nadziałam z mięsem na szpadki naprzemiennie. Grilowałam szaszłyki najpierw w oddaleniu od żaru a potem mocniej je przyrumieniłam. Mięso będzie soczyste a czerwona cebula słodkawa. Smacznego :)