Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Składniki
Jogurt połącz z sokiem z cytryny, curry, szczyptą soli oraz słodkiej i ostrej papryki. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Piersi z kurczaka opłucz, pokrój w długie kawałki i lekko je rozbij. Włóż mięso do marynaty i odstaw na godzinę do lodówki.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Na patyczki nadziewaj kurczaka i ułóż na ruszcie w piekarniku (warto mieć wtedy pod spodem blaszkę do pieczenia) lub z naczyniu żaroodpornym. Opiekaj 10 minut z każdej strony.