Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3832
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3829
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3832
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3829
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Składniki
Jogurt połącz z sokiem z cytryny, curry, szczyptą soli oraz słodkiej i ostrej papryki. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Piersi z kurczaka opłucz, pokrój w długie kawałki i lekko je rozbij. Włóż mięso do marynaty i odstaw na godzinę do lodówki.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Na patyczki nadziewaj kurczaka i ułóż na ruszcie w piekarniku (warto mieć wtedy pod spodem blaszkę do pieczenia) lub z naczyniu żaroodpornym. Opiekaj 10 minut z każdej strony.