Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młody rabarbar w sprzedaży. U mnie nietypowo wykorzystany, nie kompot, nie ciasto , ale jako chutney.
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 53
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 60
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1162
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 276
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 15337
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 53
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 60
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1162
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 276
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 15337
Składniki
Rabarbar i dymki oczyściłem , pokroiłem w kawałki 3 cm. Rozgrzałem olej, podsmażyłem na nim 3 minuty. Wrzuciłem rabarbar, wlałem 50 ml wody, gotowałem 5 minut. Dodałem rodzynki, sos sojowy, cukier, doprawiłem solą i pieprzem. Gotowałem, aż rabarbar zmiękł. Rozrobiłem mąkę z tapioki w odrobinie zimnej wody i ciągle mieszając zagęściłem nią chutney ( można użyć mąkę ziemniaczaną ). Dodałem dwie gałązki rozmarynu. Piersi kurczaka pokroiłem w długie paski, prószyłem solą i pieprzem i faliście nadziałem na wymoczone w wodzie patyczki do szaszłyków. Piekłem 15 minut na grillu ( można smażyć na rozgrzanym oleju około 5 minut ). Szaszłyki podałem na jeszcze ciepłym chutneyu rabarbarowym.