Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młody rabarbar w sprzedaży. U mnie nietypowo wykorzystany, nie kompot, nie ciasto , ale jako chutney.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 387
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 295
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 944
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 181
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 719
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 387
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 295
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 944
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 181
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 719
Składniki
Rabarbar i dymki oczyściłem , pokroiłem w kawałki 3 cm. Rozgrzałem olej, podsmażyłem na nim 3 minuty. Wrzuciłem rabarbar, wlałem 50 ml wody, gotowałem 5 minut. Dodałem rodzynki, sos sojowy, cukier, doprawiłem solą i pieprzem. Gotowałem, aż rabarbar zmiękł. Rozrobiłem mąkę z tapioki w odrobinie zimnej wody i ciągle mieszając zagęściłem nią chutney ( można użyć mąkę ziemniaczaną ). Dodałem dwie gałązki rozmarynu. Piersi kurczaka pokroiłem w długie paski, prószyłem solą i pieprzem i faliście nadziałem na wymoczone w wodzie patyczki do szaszłyków. Piekłem 15 minut na grillu ( można smażyć na rozgrzanym oleju około 5 minut ). Szaszłyki podałem na jeszcze ciepłym chutneyu rabarbarowym.