Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i zdrowo! Szaszłyki można przygotować na grillu lub w piekarniku, sprawdzą się na obiad albo na ciepłą kolację.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1361
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4237
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1361
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4237
Składniki
Przygotowujemy marynatę – składniki marynaty mieszamy w misce. Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Przekładamy do miski, obtaczamy wszystkie w marynacie, nakrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na co najmniej 30minut. Cukinię kroimy wzdłuż na bardzo cieniutkie paseczki – najłatwiej zrobić to przy pomocy obieraczki. Cebulę obieramy, kroimy w kawałki odpowiadające wielkością pokrojonemu kurczakowi. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki wielkości kawałków kurczaka.
Na patyczki nadziewamy marynowane piersi z kurczaka, zrolowane paski cukinie, kawałki cebuli i papryki. Szaszłyki pieczemy na grillu lub w piekarniku (piekarniku nagrzanym do 180 st. C, góra-dół), przez 15-20minut, obracając kilka razy.