Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z kwiatami z papryki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 128
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 128
Składniki
Piersi kurczaka umyj, pokrój w kostkę i włóż do miski. Skrop sosem sojowym i dopraw przyprawą do drobiu.
Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę, aby mięso przeszło aromatem przypraw.
Papryczki chili umyj, a na ich czubkach natnij krzyż ostrym nożem. Wstaw je do zimnej wody, aby otworzyły się jak kwiaty.
Na patelni rozgrzej olej i przyrumień na nim doprawione mięso z kurczaka. Umyj żółtą paprykę i pomidorki. Pokrój paprykę w kwadraciki, a pomidorki przekrój na pół.
Oczyść szczypior z dymki i zwiąż w supełek. Na nawilżone igły naprzemiennie nakłuwaj kawałki podsmażonego mięsa, papryki i pomidorków, a także kwiaty z papryczek chili i szczypiorek.
Szaszłyki podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju i podawaj.Źródło: Na żywo