Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te szaszłyki to świetnie urozmaicenie na grilla. Są pyszne i wyglądają genialnie. Zaskoczcie swoich gości ;)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5886
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8975
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8249
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5653
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5886
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8975
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8249
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5653
Składniki
Drewniane patyczki do szaszłyków wkładamy do miski z wodą i odrobiną soku cytryny (1 łyżeczkę). Łososia oczyszczamy – zdejmujemy skórę i usuwamy ewentualne ości. Rybę kroimy w średniej wielkości kostkę. Dodajemy sos teriyaki, pieprz, sól i skrapiamy lekko cytryną (1 łyżeczkę). Dokładnie mieszamy.
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. Można go lekko obgotować, ale nie jest to konieczne. Ja osobiście używam surowego. Na patyczki nabijamy na przemian łososia i brokuła. Szaszłyki grillujemy z każdej strony. Niezbyt długo, aby nie wysuszyć łososia. Podajemy z kawałkami cytryny i dipami np. raitą miętową. Smacznego ;)