Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te szaszłyki to świetnie urozmaicenie na grilla. Są pyszne i wyglądają genialnie. Zaskoczcie swoich gości ;)
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 636
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 10142
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 636
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 10142
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 88
Składniki
Drewniane patyczki do szaszłyków wkładamy do miski z wodą i odrobiną soku cytryny (1 łyżeczkę). Łososia oczyszczamy – zdejmujemy skórę i usuwamy ewentualne ości. Rybę kroimy w średniej wielkości kostkę. Dodajemy sos teriyaki, pieprz, sól i skrapiamy lekko cytryną (1 łyżeczkę). Dokładnie mieszamy.
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. Można go lekko obgotować, ale nie jest to konieczne. Ja osobiście używam surowego. Na patyczki nabijamy na przemian łososia i brokuła. Szaszłyki grillujemy z każdej strony. Niezbyt długo, aby nie wysuszyć łososia. Podajemy z kawałkami cytryny i dipami np. raitą miętową. Smacznego ;)