Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te szaszłyki to świetnie urozmaicenie na grilla. Są pyszne i wyglądają genialnie. Zaskoczcie swoich gości ;)
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1105
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 444
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1105
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 444
Składniki
Drewniane patyczki do szaszłyków wkładamy do miski z wodą i odrobiną soku cytryny (1 łyżeczkę). Łososia oczyszczamy – zdejmujemy skórę i usuwamy ewentualne ości. Rybę kroimy w średniej wielkości kostkę. Dodajemy sos teriyaki, pieprz, sól i skrapiamy lekko cytryną (1 łyżeczkę). Dokładnie mieszamy.
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. Można go lekko obgotować, ale nie jest to konieczne. Ja osobiście używam surowego. Na patyczki nabijamy na przemian łososia i brokuła. Szaszłyki grillujemy z każdej strony. Niezbyt długo, aby nie wysuszyć łososia. Podajemy z kawałkami cytryny i dipami np. raitą miętową. Smacznego ;)