Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z papryką to wspaniały pomysł na urozmaicenie każdego grilla, ale także zwykłych obiadów. Zamiast grilla wystarczy użyć piekarnika. Przysmak będzie tak samo wspaniale smakował. Kurczak jest soczysty, a papryka lekko chrupiąca. Możesz z powodzeniem użyć swoich ulubionych przypraw, które dodadzą wyjątkowego aromatu. Całość jest niezwykle szybka i prosta w przygotowaniu. Wystarczy raptem kilkanaście minut, nie licząc czasu marynowania. Do upieczenia mięsa potrzeba raptem 20-30 minut.
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5074
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 643
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2530
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 176
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5074
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 643
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2530
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 176
Składniki
Mięso z kurczaka umyj i pokrój w dość dużą kostkę o boku ok. 2-3 cm. W miseczce wymieszaj 2 łyżki oleju, paprykę w proszku, czosnek i połowę soli. Dodaj kostki mięsa z kurczaka. Wymieszaj. Miskę przykryj i wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Patyczki do szaszłyków zanurz w zimnej wodzie na ok. 20 minut.
W osobnej miseczce wymieszaj 1 łyżkę oleju, pieprz i drugą połowę soli. Papryki pokrój w kawałki o boku podobnej wielkości co kostki mięsa. Połącz je z marynatą. Na patyczki od szaszłyków nabijaj naprzemiennie mięso z kawałkami papryki.
Wstaw szaszłyki do piekarnika nagrzanego do 180 st. Celsjusza na 20-30 minut. Możesz też położyć je na grillu. Co 5 minut obracaj szaszłyki z papryką, skrapiając je oliwą. Szaszłyki z papryką podawaj na ciepło.