Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na patelni domowym sposobem o każdej porze roku i bez względu na pogodę. Smakują wybornie, są dobrze doprawione i soczyste. Możemy podać je z ziemniaczkami lub chlebem i ulubioną sałatką. Sprawdzą się na imprezie domowej lub jako danie obiadowe. Proste, szybkie danie dla wszystkich.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 184
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16208
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 81
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 205
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 184
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16208
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 81
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 205
Składniki
Z jednej dużej piersi kurczaka wyszły nam dosyć spore cztery szaszłyki.
Marynujemy mięso. Do miski przekładamy przyprawy i pokrojoną w plasterki pierś z kurczaka. Plasterki nie mają być zbyt grube, czyli około 1,5 cm. Wmasowujemy marynatę w mięso i odstawiamy je na pół godziny (nie do lodówki).
Cebulę kroimy w grube krążki. Lekko solimy i odkładamy na bok.
Kawałki piersi nadziewamy na patyczki -mniejsze plasterki pojedynczo, większe podwójnie, tak aby szaszłyk był równy, zgrabny.
Kładziemy szaszłyki na rozgrzanej patelni i obsmażamy na rumiano z obu stron na dużym ogniu.
Następnie zdejmujemy je na chwilę i wrzucamy na patelnię cebulkę, a na niej układamy szaszłyki.
Smażymy całość, aż cebulę zeszklimy lub przysmażymy na rumiano. Jak kto lubi. My wolimy cebulkę lekko podsmażoną, taka nam najbardziej odpowiada.
Szaszłyki z patelni gotowe!