Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pomysł na szybki i prosty obiad dla tych, którzy tęsknią już za grillem ;-)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5884
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1345
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12645
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5884
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1345
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12645
Składniki
kurczaka kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy, dodajemy łyżkę oleju oraz paprykę i chili, mieszamy i odstawiamy na pół godziny
paprykę kroimy w kostkę, cebulę w plastry, plastry boczku w poprzek na kwadratowe kawałki, a ziemniaki na ćwiartki
na cztery patyczki nadziewamy na przemian kurczaka, cebulę, paprykę i boczek, gotowe szaszłyki układamy na blaszce do pieczenia
nieobrane ziemniaki pokrojone w ćwiartki solimy i mieszamy z łyżką oleju, gotowe układamy na blaszce obok szaszłyków
blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 25 min, po tym czasie włączamy grilla i/lub termoobieg na 5-7 min, żeby się wszystko ładnie zrumieniło, no i gotowe, smacznego !!!