Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pomysł na szybki i prosty obiad dla tych, którzy tęsknią już za grillem ;-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
kurczaka kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy, dodajemy łyżkę oleju oraz paprykę i chili, mieszamy i odstawiamy na pół godziny
paprykę kroimy w kostkę, cebulę w plastry, plastry boczku w poprzek na kwadratowe kawałki, a ziemniaki na ćwiartki
na cztery patyczki nadziewamy na przemian kurczaka, cebulę, paprykę i boczek, gotowe szaszłyki układamy na blaszce do pieczenia
nieobrane ziemniaki pokrojone w ćwiartki solimy i mieszamy z łyżką oleju, gotowe układamy na blaszce obok szaszłyków
blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 25 min, po tym czasie włączamy grilla i/lub termoobieg na 5-7 min, żeby się wszystko ładnie zrumieniło, no i gotowe, smacznego !!!