Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowo, smacznie i zdrowo! Szaszłyki można przygotować na grillu lub w piekarniku, sprawdzą się na obiad albo na ciepłą kolację.
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17208
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3151
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 540
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 167
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2082
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17208
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3151
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 540
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 167
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2082
Składniki
Przygotowujemy marynatę – składniki marynaty mieszamy w misce. Schab myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Przekładamy do miski, obtaczamy wszystkie kawałki w marynacie, nakrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na co najmniej 30minut. Cebulę obieramy, paprykę myjemy i oczyszczamy z nasion, warzywa kroimy w kawałki odpowiadające wielkością pokrojonemu schabowi. Na patyczki nadziewamy marynowane kawałki schabu, kawałki cebuli i papryki. Szaszłyki pieczemy na grillu lub w piekarniku (piekarniku nagrzanym do 180 st. C, góra-dół), przez 15-20minut, obracając kilka razy.