Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowo, smacznie i zdrowo! Szaszłyki można przygotować na grillu lub w piekarniku, sprawdzą się na obiad albo na ciepłą kolację.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15976
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4844
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 630
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15976
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4844
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 630
Składniki
Przygotowujemy marynatę – składniki marynaty mieszamy w misce. Schab myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Przekładamy do miski, obtaczamy wszystkie kawałki w marynacie, nakrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na co najmniej 30minut. Cebulę obieramy, paprykę myjemy i oczyszczamy z nasion, warzywa kroimy w kawałki odpowiadające wielkością pokrojonemu schabowi. Na patyczki nadziewamy marynowane kawałki schabu, kawałki cebuli i papryki. Szaszłyki pieczemy na grillu lub w piekarniku (piekarniku nagrzanym do 180 st. C, góra-dół), przez 15-20minut, obracając kilka razy.