Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowo, smacznie i zdrowo! Szaszłyki można przygotować na grillu lub w piekarniku, sprawdzą się na obiad albo na ciepłą kolację.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 72
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31237
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 396
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 72
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31237
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 396
Składniki
Przygotowujemy marynatę – składniki marynaty mieszamy w misce. Schab myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Przekładamy do miski, obtaczamy wszystkie kawałki w marynacie, nakrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na co najmniej 30minut. Cebulę obieramy, paprykę myjemy i oczyszczamy z nasion, warzywa kroimy w kawałki odpowiadające wielkością pokrojonemu schabowi. Na patyczki nadziewamy marynowane kawałki schabu, kawałki cebuli i papryki. Szaszłyki pieczemy na grillu lub w piekarniku (piekarniku nagrzanym do 180 st. C, góra-dół), przez 15-20minut, obracając kilka razy.