Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki umyc, obgotowac w łupinach w wodzie z solą, obrac. Mięso opłukac, pokroic na 16 równych kawałków. Cebule pokroic w cwiartki. Na patyczki do szaszłyków nabijac na przemian ziemniaki, mięso i cebulę. Oprószyc solą i pieprzem, usmażyc na rumiano na oleju. Składniki sosu zmiksowac. Podawac go osobno.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

jagienkaaa 05 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Swietne!Wyprobowalam -doskonale!2 Kto głosował? | Odpowiedz

mari 18 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Tak, ziemniaki mają byc miękkawe. Nie mogą by mięciutkie, żeby po nabiciu na patyk nie rozwaliły się.2 Kto głosował? | Odpowiedz

ewisienka22 18 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Ziemniaki obgotować tak, by było miękkawe z zewnątrz?2 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 15 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Popieram łączenie brzoskwiń z drobiem - smakuje wybornie!2 Kto głosował? | Odpowiedz