Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki z sosem jogurtowym

Szaszłyki z sosem jogurtowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 2234

Dodano:

Odsłon: 6868

pyszne i pożywne

Składniki

  • małe ziemniaki, 16 szt.
  • pierś z indyka, 30 dag
  • cebula, 2 szt.
  • gęsty jogurt naturalny, 1 kubek
  • śmietana, 2 łyżki
  • curry, 2 łyżeczki
  • brzoskwinia z puszki, 1 połówka
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Szaszłyki z sosem jogurtowym

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umyc, obgotowac w łupinach w wodzie z solą, obrac. Mięso opłukac, pokroic na 16 równych kawałków. Cebule pokroic w cwiartki. Na patyczki do szaszłyków nabijac na przemian ziemniaki, mięso i cebulę. Oprószyc solą i pieprzem, usmażyc na rumiano na oleju. Składniki sosu zmiksowac. Podawac go osobno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mari 18 stycznia 2011 Tak, ziemniaki mają byc miękkawe. Nie mogą by mięciutkie, żeby po nabiciu na patyk nie rozwaliły się.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 18 stycznia 2011 Ziemniaki obgotować tak, by było miękkawe z zewnątrz?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 15 listopada 2010 Popieram łączenie brzoskwiń z drobiem - smakuje wybornie!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń