Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy trwa w najlepsze więc na tapet bierzemy szaszłyki. Tym razem szaszłyki w wersji wege, bo z tofu z dodatkiem szparagów oraz papryki. Czasem warto spróbować czegoś innego niż tylko kiełbaski !
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3895
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19818
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2960
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4094
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3895
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19818
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2960
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4094
Składniki
Do miseczki wlewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy sól, pieprz oraz łyżeczkę curry. Całość dokładnie mieszamy. Tofu kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki z marynatą, mieszamy i najlepiej na noc odkładamy do lodowki.
Paprykę kroimy w kostkę. Ze szparagów odrywamy zdrewniałe końce i kroimy w mniejsze kawałki. Na szpadki do szaszłyków nabijamy po kawałku tofu, papryki oraz szparagów. Tak przygotowane szparagi grillujemy około 10 – 15 minut aż całość będzie zrumieniona.