Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy trwa w najlepsze więc na tapet bierzemy szaszłyki. Tym razem szaszłyki w wersji wege, bo z tofu z dodatkiem szparagów oraz papryki. Czasem warto spróbować czegoś innego niż tylko kiełbaski !
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 42
Polecam.
Odsłon: 927
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 248
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 104
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 42
Polecam.
Odsłon: 927
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 248
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 104
Składniki
Do miseczki wlewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy sól, pieprz oraz łyżeczkę curry. Całość dokładnie mieszamy. Tofu kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki z marynatą, mieszamy i najlepiej na noc odkładamy do lodowki.
Paprykę kroimy w kostkę. Ze szparagów odrywamy zdrewniałe końce i kroimy w mniejsze kawałki. Na szpadki do szaszłyków nabijamy po kawałku tofu, papryki oraz szparagów. Tak przygotowane szparagi grillujemy około 10 – 15 minut aż całość będzie zrumieniona.