Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy trwa w najlepsze więc na tapet bierzemy szaszłyki. Tym razem szaszłyki w wersji wege, bo z tofu z dodatkiem szparagów oraz papryki. Czasem warto spróbować czegoś innego niż tylko kiełbaski !
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 997
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 633
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4055
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 66
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 997
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 633
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4055
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 66
Składniki
Do miseczki wlewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy sól, pieprz oraz łyżeczkę curry. Całość dokładnie mieszamy. Tofu kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki z marynatą, mieszamy i najlepiej na noc odkładamy do lodowki.
Paprykę kroimy w kostkę. Ze szparagów odrywamy zdrewniałe końce i kroimy w mniejsze kawałki. Na szpadki do szaszłyków nabijamy po kawałku tofu, papryki oraz szparagów. Tak przygotowane szparagi grillujemy około 10 – 15 minut aż całość będzie zrumieniona.