Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy trwa w najlepsze więc na tapet bierzemy szaszłyki. Tym razem szaszłyki w wersji wege, bo z tofu z dodatkiem szparagów oraz papryki. Czasem warto spróbować czegoś innego niż tylko kiełbaski !
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13703
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 35
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 10
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 64
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13703
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 35
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 10
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 64
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Składniki
Do miseczki wlewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy sól, pieprz oraz łyżeczkę curry. Całość dokładnie mieszamy. Tofu kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki z marynatą, mieszamy i najlepiej na noc odkładamy do lodowki.
Paprykę kroimy w kostkę. Ze szparagów odrywamy zdrewniałe końce i kroimy w mniejsze kawałki. Na szpadki do szaszłyków nabijamy po kawałku tofu, papryki oraz szparagów. Tak przygotowane szparagi grillujemy około 10 – 15 minut aż całość będzie zrumieniona.