Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z ziołami smakują wybornie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Wykonanie pesta: Wcześniej pomidory suszone namoczyć w wodzie aby utraciły trochę soli, po czym dobrze odsączyć. Wszystkie składniki razem połączyć, utrzeć malakserem, doprawić do smaku pieprzem i podawać z szaszłykami. Wykonanie szaszłyków: Mięso, opłukać i pokroić w paski. Wszystkie składniki na marynatę razem połączyć, dokładnie wymieszać, włożyć pokrojone mięso i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie mięso wyjąć z marynaty, nabić na patyczki grillowe, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut.