Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z ziołami smakują wybornie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4178
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11457
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6552
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5500
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13586
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5373
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4178
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11457
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6552
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5500
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13586
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5373
Składniki
Wykonanie pesta: Wcześniej pomidory suszone namoczyć w wodzie aby utraciły trochę soli, po czym dobrze odsączyć. Wszystkie składniki razem połączyć, utrzeć malakserem, doprawić do smaku pieprzem i podawać z szaszłykami. Wykonanie szaszłyków: Mięso, opłukać i pokroić w paski. Wszystkie składniki na marynatę razem połączyć, dokładnie wymieszać, włożyć pokrojone mięso i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie mięso wyjąć z marynaty, nabić na patyczki grillowe, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut.