Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z ziołami smakują wybornie.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68358
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2018
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68358
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2018
Składniki
Wykonanie pesta: Wcześniej pomidory suszone namoczyć w wodzie aby utraciły trochę soli, po czym dobrze odsączyć. Wszystkie składniki razem połączyć, utrzeć malakserem, doprawić do smaku pieprzem i podawać z szaszłykami. Wykonanie szaszłyków: Mięso, opłukać i pokroić w paski. Wszystkie składniki na marynatę razem połączyć, dokładnie wymieszać, włożyć pokrojone mięso i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie mięso wyjąć z marynaty, nabić na patyczki grillowe, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut.