Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z ziołami smakują wybornie.
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 80
Polecam.
Odsłon: 780
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 78
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 225
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 80
Polecam.
Odsłon: 780
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 78
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 225
Składniki
Wykonanie pesta: Wcześniej pomidory suszone namoczyć w wodzie aby utraciły trochę soli, po czym dobrze odsączyć. Wszystkie składniki razem połączyć, utrzeć malakserem, doprawić do smaku pieprzem i podawać z szaszłykami. Wykonanie szaszłyków: Mięso, opłukać i pokroić w paski. Wszystkie składniki na marynatę razem połączyć, dokładnie wymieszać, włożyć pokrojone mięso i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie mięso wyjąć z marynaty, nabić na patyczki grillowe, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut.