Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki ze szczupaka"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1903
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1747
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 109
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1903
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1747
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 109
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Filet z ryby oczyść, opłucz starannie pod bieżącą wodą, ułóż na desce. Pokrój w kostkę, skrop sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Strąki papryki opłucz, osusz, przekrój na połówki. Usuń nasiona, miąższ pokrój na kawałki.
Umyty kabaczek lub patison pokrój w półplasterki, usuwając przy tym gniazda nasienne Patyki do szaszłyków namocz w wodzie. Kolejno nadziewaj na nie cząstki warzyw i kawałki ryby. Całość skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Piecz około 30 min w temp. 180 st.
czas ok. 45 min; porcja – 230 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety