Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia gruzińska. Krótki pobyt w tym pięknym, pełnym kontrastów kraju nie upoważnia do określenia znawcy tej kuchni, ale polecam. To jedno z dań, które zagoszczą w naszej kuchni. W towarzystwie zmrożonej czaczy (gruzińskia domowa wódka) smakuje rewelacyjnie
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113185
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 604
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1023
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 695
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113185
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 604
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1023
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 695
Składniki
Kurczaka umyłem, osuszyłem, spłaszczyłem. Natarłem solą i obsmażyłem z obu stron na klarowanym maśle. Usmażonego kurczaka wyjąłem i podzieliłem na porcje. Na tej samej patelni lekko zrumieniłem roztarty z masłem czosnek, rozrobiłem bulionem, doprawiłem solą do smaku. Włożyłem pokrojonego kurczaka, dusiłem około 15 minut.