Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do drugiego dania.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 364
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104604
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9117
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 364
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104604
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9117
Składniki
Wykonanie farszu:
Cebulę obrać, posiekać w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju wymieszanym z przyprawą maggi. Następnie pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i dodać do zeszklonej cebuli. Smażyć do momentu odparowania wody lekko rumieniąc .
Wykonanie:
Bułki namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć i dodać do mięsa, wbić jajka, dodać przyprawy do smaku i bardzo dokładnie wyrobić mięsną masę, po czym odłożyć do lodówki na pół godziny żeby mięso przeszło smakiem przypraw. Formować na dłoni średnie kule mięsne, zrobić w głębienie, nałożyć przygotowany farsz i uformować zgrabny sznycel, panierować w bułce tartej ze wszystkich stron. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.