Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do drugiego dania.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1321
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 690
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 696
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1321
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 690
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 696
Składniki
Wykonanie farszu:
Cebulę obrać, posiekać w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju wymieszanym z przyprawą maggi. Następnie pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i dodać do zeszklonej cebuli. Smażyć do momentu odparowania wody lekko rumieniąc .
Wykonanie:
Bułki namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć i dodać do mięsa, wbić jajka, dodać przyprawy do smaku i bardzo dokładnie wyrobić mięsną masę, po czym odłożyć do lodówki na pół godziny żeby mięso przeszło smakiem przypraw. Formować na dłoni średnie kule mięsne, zrobić w głębienie, nałożyć przygotowany farsz i uformować zgrabny sznycel, panierować w bułce tartej ze wszystkich stron. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.