Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do drugiego dania.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 539
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4919
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5169
Co to za ciasto? wyglądem bardzo przypomina Panią Walewską, ale smakuje inacz...
Odsłon: 6187
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 389
Devolay z mięsa mielonego to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygoto...
Odsłon: 195
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 539
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4919
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5169
Co to za ciasto? wyglądem bardzo przypomina Panią Walewską, ale smakuje inacz...
Odsłon: 6187
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 389
Devolay z mięsa mielonego to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygoto...
Odsłon: 195
Składniki
Wykonanie farszu:
Cebulę obrać, posiekać w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju wymieszanym z przyprawą maggi. Następnie pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i dodać do zeszklonej cebuli. Smażyć do momentu odparowania wody lekko rumieniąc .
Wykonanie:
Bułki namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć i dodać do mięsa, wbić jajka, dodać przyprawy do smaku i bardzo dokładnie wyrobić mięsną masę, po czym odłożyć do lodówki na pół godziny żeby mięso przeszło smakiem przypraw. Formować na dłoni średnie kule mięsne, zrobić w głębienie, nałożyć przygotowany farsz i uformować zgrabny sznycel, panierować w bułce tartej ze wszystkich stron. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.