Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do drugiego dania.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Wykonanie farszu:
Cebulę obrać, posiekać w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju wymieszanym z przyprawą maggi. Następnie pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i dodać do zeszklonej cebuli. Smażyć do momentu odparowania wody lekko rumieniąc .
Wykonanie:
Bułki namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć i dodać do mięsa, wbić jajka, dodać przyprawy do smaku i bardzo dokładnie wyrobić mięsną masę, po czym odłożyć do lodówki na pół godziny żeby mięso przeszło smakiem przypraw. Formować na dłoni średnie kule mięsne, zrobić w głębienie, nałożyć przygotowany farsz i uformować zgrabny sznycel, panierować w bułce tartej ze wszystkich stron. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.