Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycel po wiedeńsku jest ze schabu. Czym różni się od naszego schabowego? Chyba tylko tym, że podaje się go z jajkiem sadzonym. Ja dzisiaj proponuję nie tylko sznycel, ale całe pożywne danie obiadowe. Dodatki do sznycla (tak jak widać na zdjęciu) to ziemniaczki, pomidor i sałata.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19842
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 484
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242835
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19842
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 484
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242835
Składniki
Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, potem rozbić tłuczkiem przez folię. Obtoczyć z dwóch stron w mące, następnie w rozmąconym jajku, a na koniec w bułce tartej. Posypać przyprawami. Usmażyć na oleju. Na usmażone sznycle wyłożyć po jajku sadzonym. Trzymać w cieple pod przykryciem. Obrać i ugotować ziemniaki w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Polać olejem lub masłem. Posypać koperkiem lub szczypiorkiem. Podawać np. z sałatą i pomidorem.