Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycel po wiedeńsku jest ze schabu. Czym różni się od naszego schabowego? Chyba tylko tym, że podaje się go z jajkiem sadzonym. Ja dzisiaj proponuję nie tylko sznycel, ale całe pożywne danie obiadowe. Dodatki do sznycla (tak jak widać na zdjęciu) to ziemniaczki, pomidor i sałata.
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 205
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 567
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 205
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 567
Składniki
Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, potem rozbić tłuczkiem przez folię. Obtoczyć z dwóch stron w mące, następnie w rozmąconym jajku, a na koniec w bułce tartej. Posypać przyprawami. Usmażyć na oleju. Na usmażone sznycle wyłożyć po jajku sadzonym. Trzymać w cieple pod przykryciem. Obrać i ugotować ziemniaki w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Polać olejem lub masłem. Posypać koperkiem lub szczypiorkiem. Podawać np. z sałatą i pomidorem.