Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione połączenie to mięso drobiowe i owoce. Sznycel z indyka podany z sosem z suszonej żurawiny i jabłka duszonych w winie to smaczne i ciekawe połączenie. Możemy podać z kluskami ziemniaczanymi lub ryżem.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 749
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253399
Polecam.
Odsłon: 1452
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 749
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253399
Polecam.
Odsłon: 1452
Składniki
Sznycle delikatnie rozbijamy przez folię a następnie panierujemy w mące wymieszanej z solą i pieprzem, potem w rozbełtanym jajku ana koniec w bułce tartej wymieszanej z mieloną papryką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim sznycle na rumiano z obu stron. Na koniec podlewamy wodą i jeszcze chwilę dusimy na małym ogniu. W tym czasie przygotowujemy sos: jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Do rondelka wlewamy wino, dodajemy owoce i gotujemy do czasu aż żurawina rozpadnie się i wino odparuje zmniejszając swą objętość o połowę. Doprawiamy do smaku cukrem. Gotowy sos możemy zmiksować blenderem na gładko lub serwować z kawałkami owoców. Sznycle podajemy zaraz po przygotowaniu z ryżem lub kluskami polanymi przygotowanym sosem.