Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione połączenie to mięso drobiowe i owoce. Sznycel z indyka podany z sosem z suszonej żurawiny i jabłka duszonych w winie to smaczne i ciekawe połączenie. Możemy podać z kluskami ziemniaczanymi lub ryżem.
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 88
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 375
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 88
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 375
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Składniki
Sznycle delikatnie rozbijamy przez folię a następnie panierujemy w mące wymieszanej z solą i pieprzem, potem w rozbełtanym jajku ana koniec w bułce tartej wymieszanej z mieloną papryką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim sznycle na rumiano z obu stron. Na koniec podlewamy wodą i jeszcze chwilę dusimy na małym ogniu. W tym czasie przygotowujemy sos: jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Do rondelka wlewamy wino, dodajemy owoce i gotujemy do czasu aż żurawina rozpadnie się i wino odparuje zmniejszając swą objętość o połowę. Doprawiamy do smaku cukrem. Gotowy sos możemy zmiksować blenderem na gładko lub serwować z kawałkami owoców. Sznycle podajemy zaraz po przygotowaniu z ryżem lub kluskami polanymi przygotowanym sosem.