Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycel z kurczaka z serem i pieczarkami

Sznycel z kurczaka z serem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 534

Dodano:

Odsłon: 5209

Świetnie danie główne dla 4 osób.

Składniki

  • Pieczarki ½ kg
  • Cebula 1szt.
  • Sos czosnkowy
  • Oliwa 4 łyżki
  • Sól, pieprz
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 15 dkg twardego startego żółtego sera
  • Bułka tarta,
  • Jajko
  • Mąka
  • Woda
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sznycel z kurczaka z serem i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Kurczaka podzielić na 4 porcje. Delikatnie rozbić na cienkie kotlety. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na godzinę

  2. Pieczarki umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać, posiekać. Podsmażyć cebulę i pieczarki doprawiając solą i pieprzem do smaku. Dodać poł szklanki wody. Dusić pod przykryciem około pół godziny.

  3. Rozgrzać oliwę na patelni. Usmażyć kotlety z piersi kurczaka (obtaczając wcześniej w mące, jajku a następnie bułce tartej).

  4. Na usmażone kotlety nałożyć porcję pieczarek, posypać serem żółtym. Rozgrzać piekarnik do 180C. zapiekać w piekarniku przez około 10 minut (aż ser się rozpuści). Podawać z ulubionym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń