Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie danie główne dla 4 osób.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
Kurczaka podzielić na 4 porcje. Delikatnie rozbić na cienkie kotlety. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na godzinę
Pieczarki umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać, posiekać. Podsmażyć cebulę i pieczarki doprawiając solą i pieprzem do smaku. Dodać poł szklanki wody. Dusić pod przykryciem około pół godziny.
Rozgrzać oliwę na patelni. Usmażyć kotlety z piersi kurczaka (obtaczając wcześniej w mące, jajku a następnie bułce tartej).
Na usmażone kotlety nałożyć porcję pieczarek, posypać serem żółtym. Rozgrzać piekarnik do 180C. zapiekać w piekarniku przez około 10 minut (aż ser się rozpuści). Podawać z ulubionym sosem.