Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami w sklepach pojawiają się smaczne małe rybki słodkowodne. Jak zobaczyłam te karaski od razu pomyślałam o sznycelkach bo nie każdy lubi się bawić z ośćmi a smak jest niezrównany,.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 986
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 840
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12611
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 986
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 840
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12611
Składniki
Ryby oczyściłam z wnętrzności i łusek. Podgotowałam je na małym ogniu około 10 minut, tyle aby mięso się ścięło. Po ostudzeniu ryb obrałam mięso całkowicie z ości. zostawiłam tez skórę bo jest w niej żel i mikroelementy.
Do obranej ryby dodałam jaja, bułkę tartą, koperek- miałam ze słoika własny. jeszcze pieprz cytrynowy lub mieszaka. Starłam cebulę i czosnek na tarce. Uformowałam sznycelki i obtoczyłam je w bułce. Usmażyłam na rumiano.
Podawałam z kaszą, a do kaszy niezbędny jest sos, zrumieniłam cebulę podsypałam mąką, zrumieniłam i zalałam wodą, sos nie był wyjątkowo smaczny więc dodałam , O ZGROZO!!!, kostkę pieczeniową. Smacznego :)