Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami w sklepach pojawiają się smaczne małe rybki słodkowodne. Jak zobaczyłam te karaski od razu pomyślałam o sznycelkach bo nie każdy lubi się bawić z ośćmi a smak jest niezrównany,.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2507
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 269
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 184
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 746
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2507
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 269
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 184
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 746
Składniki
Ryby oczyściłam z wnętrzności i łusek. Podgotowałam je na małym ogniu około 10 minut, tyle aby mięso się ścięło. Po ostudzeniu ryb obrałam mięso całkowicie z ości. zostawiłam tez skórę bo jest w niej żel i mikroelementy.
Do obranej ryby dodałam jaja, bułkę tartą, koperek- miałam ze słoika własny. jeszcze pieprz cytrynowy lub mieszaka. Starłam cebulę i czosnek na tarce. Uformowałam sznycelki i obtoczyłam je w bułce. Usmażyłam na rumiano.
Podawałam z kaszą, a do kaszy niezbędny jest sos, zrumieniłam cebulę podsypałam mąką, zrumieniłam i zalałam wodą, sos nie był wyjątkowo smaczny więc dodałam , O ZGROZO!!!, kostkę pieczeniową. Smacznego :)