Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami w sklepach pojawiają się smaczne małe rybki słodkowodne. Jak zobaczyłam te karaski od razu pomyślałam o sznycelkach bo nie każdy lubi się bawić z ośćmi a smak jest niezrównany,.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Składniki
Ryby oczyściłam z wnętrzności i łusek. Podgotowałam je na małym ogniu około 10 minut, tyle aby mięso się ścięło. Po ostudzeniu ryb obrałam mięso całkowicie z ości. zostawiłam tez skórę bo jest w niej żel i mikroelementy.
Do obranej ryby dodałam jaja, bułkę tartą, koperek- miałam ze słoika własny. jeszcze pieprz cytrynowy lub mieszaka. Starłam cebulę i czosnek na tarce. Uformowałam sznycelki i obtoczyłam je w bułce. Usmażyłam na rumiano.
Podawałam z kaszą, a do kaszy niezbędny jest sos, zrumieniłam cebulę podsypałam mąką, zrumieniłam i zalałam wodą, sos nie był wyjątkowo smaczny więc dodałam , O ZGROZO!!!, kostkę pieczeniową. Smacznego :)