Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 19014
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 124
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 275
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 353
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 19014
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 124
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 275
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 353
Składniki
Kupiłam leszcza, tuszkę juz obraną, wiec było dwa razy mniej pracy. Ugotowałam ją w rondlu około 15 minut, ma odchodzić od kręgosłupa.
Wybrałam wszytskie ości i przy okazji mięso się rozdrobniło. Dodałam tradycyjne dodatki do kotletów rybnych. Ryba ważyła 1 kg, po obraniu i gotowaniu mniej, ale były jaja, wiec dałam 1 łyżkę soli. Masę wyrobiłam i odstawiłam do stężenia.
Uformowane sznycle dodatkowo obtoczyłam w bułce tartej dla chrupkości i usmażyłam na rumiano. Wyszło 10 grubych kotletów pasujących do kajzerek. Podawałam na ciepło z ziemniakami i na zimno z dodatkami jako fishburgery.
Smacznego :)