Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15239
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15239
Składniki
Kupiłam leszcza, tuszkę juz obraną, wiec było dwa razy mniej pracy. Ugotowałam ją w rondlu około 15 minut, ma odchodzić od kręgosłupa.
Wybrałam wszytskie ości i przy okazji mięso się rozdrobniło. Dodałam tradycyjne dodatki do kotletów rybnych. Ryba ważyła 1 kg, po obraniu i gotowaniu mniej, ale były jaja, wiec dałam 1 łyżkę soli. Masę wyrobiłam i odstawiłam do stężenia.
Uformowane sznycle dodatkowo obtoczyłam w bułce tartej dla chrupkości i usmażyłam na rumiano. Wyszło 10 grubych kotletów pasujących do kajzerek. Podawałam na ciepło z ziemniakami i na zimno z dodatkami jako fishburgery.
Smacznego :)