Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21667
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21667
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Kupiłam leszcza, tuszkę juz obraną, wiec było dwa razy mniej pracy. Ugotowałam ją w rondlu około 15 minut, ma odchodzić od kręgosłupa.
Wybrałam wszytskie ości i przy okazji mięso się rozdrobniło. Dodałam tradycyjne dodatki do kotletów rybnych. Ryba ważyła 1 kg, po obraniu i gotowaniu mniej, ale były jaja, wiec dałam 1 łyżkę soli. Masę wyrobiłam i odstawiłam do stężenia.
Uformowane sznycle dodatkowo obtoczyłam w bułce tartej dla chrupkości i usmażyłam na rumiano. Wyszło 10 grubych kotletów pasujących do kajzerek. Podawałam na ciepło z ziemniakami i na zimno z dodatkami jako fishburgery.
Smacznego :)