Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1339
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12699
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4070
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1339
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12699
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4070
Składniki
Kupiłam leszcza, tuszkę juz obraną, wiec było dwa razy mniej pracy. Ugotowałam ją w rondlu około 15 minut, ma odchodzić od kręgosłupa.
Wybrałam wszytskie ości i przy okazji mięso się rozdrobniło. Dodałam tradycyjne dodatki do kotletów rybnych. Ryba ważyła 1 kg, po obraniu i gotowaniu mniej, ale były jaja, wiec dałam 1 łyżkę soli. Masę wyrobiłam i odstawiłam do stężenia.
Uformowane sznycle dodatkowo obtoczyłam w bułce tartej dla chrupkości i usmażyłam na rumiano. Wyszło 10 grubych kotletów pasujących do kajzerek. Podawałam na ciepło z ziemniakami i na zimno z dodatkami jako fishburgery.
Smacznego :)