Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 49
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 632
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1585
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 342
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 49
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 632
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1585
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 342
Składniki
Kupiłam leszcza, tuszkę juz obraną, wiec było dwa razy mniej pracy. Ugotowałam ją w rondlu około 15 minut, ma odchodzić od kręgosłupa.
Wybrałam wszytskie ości i przy okazji mięso się rozdrobniło. Dodałam tradycyjne dodatki do kotletów rybnych. Ryba ważyła 1 kg, po obraniu i gotowaniu mniej, ale były jaja, wiec dałam 1 łyżkę soli. Masę wyrobiłam i odstawiłam do stężenia.
Uformowane sznycle dodatkowo obtoczyłam w bułce tartej dla chrupkości i usmażyłam na rumiano. Wyszło 10 grubych kotletów pasujących do kajzerek. Podawałam na ciepło z ziemniakami i na zimno z dodatkami jako fishburgery.
Smacznego :)