Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycelki z kapustą pekińską i konserwowym ogórkiem.

Sznycelki z kapustą pekińską i konserwowym ogórkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 805 Ocena: 15408

Dodano:

Odsłon: 3511

Sznycelki wyszły bardzo smaczne,chrupiący ogórek dodał smaku.Można zajadać z pieczywem na zimno, jak i na obiad z ziemniakami i surówką. Bardzo polecam:)

Składniki

  • łopatka wieprzowa 1,20 kg
  • czosnek 4 ząbki
  • cebula 1/2 średniej
  • Kapusta pekińska około 20dkg
  • ogórki konserwowe 4 szt.
  • jajka 2 szt
  • bułka do namoczenia
  • pieprz i sól do smaku
  • tłuszcz do smażenia
  • bułka tarta do obtoczenia
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso zmielić,dodać namoczoną i odciśniętą bułkę.Cebulę drobno pociekać ,czosnek przepuścić przez praskę.
    Kapustę pokroić w drobną kostę jak i ogórki.
    Dodać wszystko do mięsa,wbić dwa jajka,przyprawić pieprzem i solą,dobrze wyrobić masę mięsną.
    Formować sznycelki,obtoczyć w tartej bułce i dawać na rozgrzany tłuszcz.Smażyć z dwóch stron.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń